sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pakastimeen tilaa projekti eli PUOLUKKAPIIRAKKA

 Olen löytänyt aivan ihanan piirakka ohjeen jolla teen oikeastaan kaikki piirakat.
Marjoja vaihtamalla saa ihania variaatioita.

Ohje menee näin...

MURUSEOS:

8dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniliinisokeria
250g juoksevaa margariinia tai voi sulaa

POHJATAIKINA:

noin 2/3 muruseosta
2 dl pimää tai maustamatonta jogurttia
1 kamanmuna

TÄYTE:

5-6dl puolukkaa
2 tlk rahkaa (käytin raparperi vanijaa)
3 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria

PINNALLE:

1/3 muruseoksesta

TEE NÄIN:

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.








































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!