Lapset halusivat koulun jälkee viime viikolla sämpylöitä ja onneksi kaapista löytyi Hurjan viljaisia sämpyläjauhoja. Ohje on suoraan jauhopussista ja sämpylät olivat kyllä hyviä... Viiden litran taikina ei oikein meinaa riittää meidän perheelle...
OHJE SÄMPYLÖILLE,
50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
14 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää puolet
jauhoista, sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhota ja alusta taikinaa
kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa peitettynä
lämpimässä noin 30 minuuuttia. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista 225
°C:ssa noin 10 minuuttia.
Halutessasi voit kostuttaa kohonneet sämpylät vedellä ja ripotella päälle Myllärin Luomu Kaurahiutaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!